Ingredients per a dos persones (com acompanyament):
- Un carbassó gran (350 grams aprox)
- una cullerada d'oli d'oliva verge extra
- un all
- tres cullerades de vinagre blanc, jo vaig fer servir el Riesling de Castell de Gardeny.
- una cullerada de sucre
- sal
- pebre blanc mòlt
- orenga seca
Tallem el carbassó en rondanxes gruixudes. En una paella posem oli i aboquem un all tallat ben petit o trinxar; remenem fins que s'enrosseixi, i aleshores, vigilant de que no es cremi, afegim les rodanxes de carbassó i les saltegem una estona fins que agafin una mica de color. A continuació afegim el vinagre i el sucre, baixem el foc i tapem la paella per que es cuini el carbassó i absorbeixi el gust de la resta d'ingredients; hem de vigilar que no es cremi el carbassó per manca de líquid -podem anar afegint cullerades d'aigua-, i remenant amb compte per evitar que es trenquin les rodanxes. Jo els he deixat coure uns 10 minuts perquè a casa es agraden les verdures un pèl cruixent o poc fetes, de manera que si voleu les podeu deixar coure 10 minuts més. Poc abans de retirar-la del foc, rectifiquem de sal i pebre blanc i afegim l'orenga seca, i remenem. Servim el carbassó tebi.
Com sempre, no us perdeu de visitar la resta de blogs participants al repte per veure les interpretacions que fan de les receptes elegides aquest mes, i sobretot no us oblideu de fer una ullada al blog de Marisa, Thermofan, amb un munt de delicioses receptes elaborades amb thermomix i amb el mètode tradicional.