Tenint en compte que soc fan de la sèrie, quan Mercè del blog, Destapant Cassoles, va elegir pel repte del Blog al Plat d'aquest mes el blog El fogons del pare, remenant entre les seves receptes -a quina més deliciosa- vaig trobar unes mandonguilles d'albergínies, una adaptació d'un dels plats que menja el comissari preparats per l'Adelina, que és la dona que s'encarrega de tenir cura de casa seva i que li prepara uns plants deliciosos que després en Salvo es menja a la terrasseta de casa seva, al costat del mar.
Són unes mandonguilles d'una consistència melosa i de gust suau. La recepta original les acompanya amb una salsa de iogut, però com no m'agraden gaire les salses d'aquest tipus, he optat per acompanyar-les amb una salsa de tomàquet amb orenga. Aquí podeu veure la recepta original dels Fogons del pare, i a continuació teniu la meva:
Per 9-10 mandonguilles (2 persones)
- 2 albergínies mitjanes
- 40 grams de pa ratllat fi amb all i julivert + 10 grams més per arrebossar les mandonguilles
- 50 grams de formatge parmesà ratllat
- 1 ou
- llavors de sèsam torrades
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- una llauna d'uns 400 grams de tomàquet triturat
- 1 ceba mitjana
- 1 culleradeta d'all en pols
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 culleradeta de sucre
- sal
- 1 1/2 culleradeta d'orenga
Respecte a la salsa de tomàquet, tallem la ceba petita-jo al final he passat la salsa per la batedora perquè no volia que es notessin els talls de ceba, però això és opcional- i la sofregim fins que transparenti. Posem per sobre l'all en pols, i després aboquem el tomàquet triturat; posem el pebre vermell i la culleradeta de sucre, i remenem; tastem per rectificar, si cal, de sal. Quan comenci a fer xup-xup afegim l'orenga, tornem a remenar i ho deixem coure uns minuts més fins que l'aigua del tomàquet s'hagi evaporat.
Podeu presentar el plat com a la foto, la salsa de base i a sobre les mandonguilles, o bé posar-ho tot junt i coure-ho uns minuts més.
Buon appetito!