Jo he acabant fent un mix entre la recepta proposada per Maggie i la que he trobat en altres blogs italians, i aquí teniu el resultat, un bescuit molt esponjós.
Ingredients:
- 400 grams de farina fluixa més una mica més per arrebossar la fruita confitada
- 3 ous
- 150 grams de sucre
- 80 grams de mantega pomada
- 120 grams de llet
- 100 grams de fruita confitada tallada en bocins petits
- 50 grams de panses
- un gotet de moscatell o rom
- 16 grams d'impulsor químic
- 2 culleretes de matafaluga o anís en gra
- la ratlladura d'una llimona
Posem la fruita confitada i les panses en un bol amb un gotet de moscatell o rom. Amb això aconseguirem que els trossos de fruita confitada es desenganxin. Els deixem una estona, i després els colem per treure el líquid i els arrebossem amb farina per que no s'enfonsin en la massa.
Batem els ous i els afegim el sucre; després afegim la mantega, la llet, la matafaluga i la ratlladura de llimona. Quan estiguin tots aquests ingredients ben barrejats, afegim poc a poc la farina i el llevat, prèviament tamisats. Una vegada mesclats tots els ingredients, repartim la fruita confitada per sobre la massa i l'aboquem en el motlle, prèviament greixat, que ficarem al forn 35 minuts. Abans de treure'l, el punxarem amb una broqueta i comprovarem que aquesta surt neta, si no, el deixem una mica més al forn.
Després de treure'l del forn, el deixarem refredar una mica abans de desemmotllar-lo. Tindreu un bescuit ideal per un bon berenar!.
No us oblideu de fer una ullada a la llista de participants!