Però resulta que la setmana passada vĂ rem anar a la trobada bloguera que va organitzar La Cuina de l'Olga; ja us vĂ rem comentar com de bĂ© ho havĂem passat. Una de les coses que vĂ rem poder tastar en aquella trobada sĂłn els famosos Pastissets de Benifallet que elaboren a la Pastisseria La Campana, i ens van encantar.
AixĂ que ho tenia fĂ cil. Mentre remenava el blog de la Gemma per veure si en triava alguna recepta, en vaig trobar una de pastissets de moniato i cabell d'Ă ngel. Entre la informaciĂł d'aquesta recepta i el que ens varen explicar durant la nostra visita a la pastisseria, canviant ingredients i ajustant les mesures, n'ha sortit la meva versiĂł de Pastissets de Benifallet. Espero que us agradin!
Ingredients per uns 12 pastissets
ElaboraciĂł:
Escalfem el forn a 180 graus.
Posem la farina i el sucre en un bol, incorporem l'oli, el vi i el licor i amassem fins que quedi una massa homogènia i elà stica. Això ens durà no més de deu minuts.
Per formar els pastissets estirem la massa per deixar-la amb un gruix d'uns 3 o 4 mil·lĂmetres i en tallem cercles d'uns 10cms de diĂ metre. Jo els he tallat amb l'ajuda d'un tallador de galetes. Posem una mica de cabell d'Ă ngel al bell mig del cercle i pleguem la massa per la meitat (com si fĂ©ssim una "empanadilla").
Per tancar el pastisset podeu fer-ho prement la vora amb les puntes d'una forquilla, tot i que a la versiĂł original es fa d'una altra manera: Amb el dit, premeu amb força la vora del pastisset per a segellar-lo; quedarĂ una vora d'un dit d'ample mĂ©s o menys. Ara, amb el dit Ăndex, anem plegant la vora cap a dins, sobre si mateixa, a cada plec, premem amb el dit per segellar-ho bĂ©. La vora anirĂ quedant amb forma d'ona.
Anem posant els pastissets en una safata pel forn coberta amb paper vegetal. Enfornem uns 30 minuts a 180Âş, fins que els pastissets siguin torradets.
En treure'ls del forn, sense deixar-los refredar, els arrebossem en el sucre que haurem posat en un plat, que quedin ben arrebossats. Compte no us cremeu! Els anirem posant damunt d'una reixeta per a deixar-los refredar.
Espero que us agradin tant com a nosaltres!
AixĂ que ho tenia fĂ cil. Mentre remenava el blog de la Gemma per veure si en triava alguna recepta, en vaig trobar una de pastissets de moniato i cabell d'Ă ngel. Entre la informaciĂł d'aquesta recepta i el que ens varen explicar durant la nostra visita a la pastisseria, canviant ingredients i ajustant les mesures, n'ha sortit la meva versiĂł de Pastissets de Benifallet. Espero que us agradin!
Ingredients per uns 12 pastissets
- 250 grams de farina blanca
- 50 grams de sucre blanc
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra. Per fer els nostres pastissets hem fet servir l'oli procedent d'agricultura ecològica La Masrojana, al parc natural de la Serra de Montsant.
- 60 ml de vi moscatell
- 25 ml d'anĂs dolç.
- 250 grams de cabell d'Ă ngel per farcir els pastissets.
- Una o dues tasses de sucre per arrebossar els pastissets després de coure.
ElaboraciĂł:
Escalfem el forn a 180 graus.
Posem la farina i el sucre en un bol, incorporem l'oli, el vi i el licor i amassem fins que quedi una massa homogènia i elà stica. Això ens durà no més de deu minuts.
Per formar els pastissets estirem la massa per deixar-la amb un gruix d'uns 3 o 4 mil·lĂmetres i en tallem cercles d'uns 10cms de diĂ metre. Jo els he tallat amb l'ajuda d'un tallador de galetes. Posem una mica de cabell d'Ă ngel al bell mig del cercle i pleguem la massa per la meitat (com si fĂ©ssim una "empanadilla").
Per tancar el pastisset podeu fer-ho prement la vora amb les puntes d'una forquilla, tot i que a la versiĂł original es fa d'una altra manera: Amb el dit, premeu amb força la vora del pastisset per a segellar-lo; quedarĂ una vora d'un dit d'ample mĂ©s o menys. Ara, amb el dit Ăndex, anem plegant la vora cap a dins, sobre si mateixa, a cada plec, premem amb el dit per segellar-ho bĂ©. La vora anirĂ quedant amb forma d'ona.
Anem posant els pastissets en una safata pel forn coberta amb paper vegetal. Enfornem uns 30 minuts a 180Âş, fins que els pastissets siguin torradets.
En treure'ls del forn, sense deixar-los refredar, els arrebossem en el sucre que haurem posat en un plat, que quedin ben arrebossats. Compte no us cremeu! Els anirem posant damunt d'una reixeta per a deixar-los refredar.
Espero que us agradin tant com a nosaltres!