Us recomano que us animeu a fer aquesta recepta perquè és molt fàcil i us sorprendrà com està de bo el bescuit amb o sense cobertura; la seva textura és molt esponjosa.
Ingredients pel bescuit:
- 3 ous
- 265 grams de sucre
- 1 culleradeta (5ml) de suc de taronja
- ratlladura de mitja taronja
- 80ml d'aigua
- 160 grams de farina
- 7,5ml d'impulsor químic
- 1,25ml de sal
- 300 grams de xocolata negra de cobertura
- 200 grams de mantega
Acabats de treure del frigorífic els ous, bateu les clares a punt de neu. Afegiu els rovells, un a un, barrejant bé cada vegada. Després incorporeu el sucre, poc a poc. Quan estigui la massa ben mesclada, agregueu la ratlladura i el suc de taronja, i després l'aigua. Cada vegada que afegiu un ingredient, bateu bé la massa. Tamiseu junts la farina, l'impulsor químic i la sal, i afegiu-los poc a poc.
Una vegada ben barrejats tots els ingredients, aboqueu la massa en un motlle de 24 cm prèviament greixat amb mantega i fiqueu-lo al forn 30 minuts. Podeu punxar-lo per comprovar que estigui fet.
Per la cobertura, fonem la xocolata al microones i quan sigui a mig fondre, afegim la mantega tallada a bocins. Aprofitant l'escalfor de la xocolata, remenem fins que aconseguim una crema homogènia.
Quan s'hagi refredat el bescuit, l'igualem retallant la part superior, i obrint-lo per la meitat. Posem una fina capa de concentrat de taronja o de melmelada i el tanquem.
Posem el bescuit damunt d'una reixa, posant a sota una safata per recollir la xocolata que regalimi quan l'aboquem per sobre el bescuit per fer la cobertura. Cal començar pels costats, per cobrir els laterals i acabar al centre del pastís. Deixeu passar unes hores per que agafi consistència.
Us recomano feu una ullada a la llista de participants.