A continuació us relaciono els ingredients, que he ajustat per fer un pastís més petit, per sis persones aproximadament, ja que és molt contundent. Només he posat fruita confitada i panses, perquè m'agrada més que amb fruits secs,
Per un motlle tipus plum-cake de 20cm necessitareu:
- 200 grams de farina
- 5 ml d'impulsor químic
- 75 grams de mantega a temperatura ambient
- 2 ous mitjans a temperatura ambient
- 200 grams de fruita confitada i panses
- 100 grams de sucre
- rom
El dia abans heu de posar la fruita confitada i les panses a macerar amb rom o un altra licor que us agradi. Quan retireu el líquid haureu d'enfarinar la fruita per evitar que la fruita se'n vagi a la base del pastís, en lloc de quedar repartida per tota la massa. En aquest cas, la massa queda molt compacte i no hauríeu de tenir aquest problema, però és un consell a tenir en compte.
Escalfar el forn a 200 graus.
Barrejar la mantega amb el sucre, - ho podeu fer amb una batedora de varetes-, fins que quedi una crema esponjosa. Després afegir els ous, però intentant batre el just perquè quedin integrats tots els ingredients. Us aconsello que ho feu a mà, així evitareu de batre'ls massa. Després afegir poc a poc la farina i l'impulsor, tamisats prèviament, mesclant-los també a mà el just perquè s'integrin bé amb la resta d'ingredients. La massa surt força espessa, però no patiu, tenint en compte que no afegim cap líquid, a banda dels ous.
Us aconsello que folreu el motlle amb paper vegetal per evitar accidents, així traureu el pastís d'una peça sense patiments. Aboqueu la massa dins del motllo i poseu-lo al forn durant 10 minuts a 200 graus i després baixeu la temperatura fins al 180 graus durant 30-35 minuts. A partir d'aquí us aconsello que punxeu de tant en tant el pastís fins que veieu que estigui cuit. Abans del treure'l del motllo deixeu-lo que es refredi una mica.
Com sempre, us recomano feu una ullada a la llista de participants.