Jo faig aquesta coca en una safata del forn, i queda d'una mida aproximada de 35x40cm. No patiu si la vostra safata fa centímetre més o menys, us quedarà bé igual. La seva elaboració és senzilla però llarga, ja que la massa ha de fermentar durant algunes hores, així que agafeu-vos-ho amb temps.
Ingredients pel brioix:
- 500g de farina de força
- 100g de sucre
- 75g de mantega
- 3 ous mitjans (150 grams)
- 100ml de llet fresca
- 40ml d'anís dolç
- 10g de llet en pols (opcional)
- 8g de sal
- ½ pell de llimona ratllada
- 1 branca de canyella
- 25g de llevat fresc
- 225g de fruita confitada
- 25g de pinyons del país
- 1 ou batut
- Sucre
Preparació:
Amb prou antelació, cal escalfar la llet i infusionar-hi la canyella i la ratlladura de llimona. Quan s'hagi refredat, la colarem per preparar el ferment. Reservem la pell de la llimona llimona per afegir-la a la massa i llencem la canyella.
Desfem el llevat dins de la llet i afegir-hi tres o quatre cullerades de la farina que ja tenim pesada, ho barregem bé i ho deixem reposar uns 20 minuts, fins que dobli el volum.
Ara barregem tots els ingredients fins que quedi una mescla força homogènia, moment en el que hi afegirem el ferment preparat amb el llevat. Ara pastem la massa fins a deixar-la fina i homogènia i la deixarem reposar 20 minuts tapada amb un drap.
Posem paper de forn a la safata on farem la coca o la greixem amb mantega. Estirem la massa damunt la safata del forn, pintem la coca amb l'ou batut i la decorem al gust amb la fruita confitada que posarem pel damunt (pitjant una mica per que s'enganxi a la massa). Ara la deixem fermentar entre dues i tres hores (més aviat tres). Veurem que la massa ha pujat i la coca ja ha agafat forma.
Ara la tornem a pintar amb l'ou batut amb molt de compte per que la massa no s'abaixi. Cal evitar pintar la fruita confitada. Decorem amb pinyons, enfarinem amb sucre al gust i enfornem 20 minuts a 180 graus.
Retireu la coca de la safata amb molt de compte Deixeu refredar la coca damunt d'una reixeta i gaudiu de la revetlla!