Aquestes quantitats són per quatre-sis racions, depenent si les voleu servir com a primer plat o com acompanyament:
- 1 quilo de patates farinoses, aproximadament, que podeu coure o bé fer al microones.
- 30 grams de mantega fosa.
- 2 cullerades de llevat Royal.
- 1½ culleradeta de sal.
- 250 ml de llet semidesnatada.
- 4 ous.
- 100 grams de formatge tendre.
- Sal i pebre
Les patates bullides s´han d´aixafar amb una forquilla. S´afegeixen després els rovells d'ous, la mantega fosa, el llevat, la sal i el formatge ratllat i es remena tot bé. Aboqueu la llet i torneu a barrejar fins que quedi ben cremós. Afegiu sal i pebre al vostre gust. Després bateu bé les clares d'ou fins que estiguin a punt de neu i les afegiu poc a poc a la massa.
Aboqueu la massa en un motlle per suflés o bé en una safata de vidre, tipus Pyrex. No ompliu més de 3/4 parts del motlle, perquè pujarà mentre estigui al forn. Calculeu uns 40 minuts al forn, fins que es dauri la superfície del suflé. Si voleu podeu espolvorar formatge ratllat per sobre. He de servir immediatament, perquè baixarà de seguida.
Recordeu de fer una ullada a la llista de participants.