Els pancakes, també coneguts com a "tortitas americanas", es poden acompanyar amb ingredients dolços, com la xocolata o el caramel líquid, o bé salats com la cansalada, o la mantega amb xarop d'arç. A les fotos podeu veure varies opcions, a quina més viciosa... També podeu, com a la recepta de Laura Real, afegir a la massa, abans de coure-la o just quan s'està fent a la planxa, trossos de banana o plàtan, poma ratllada, nous...
Si voleu la recepta original al blog de Yolanda la trobareu; aquí teniu la versió que fem casa:
- 100 grams de farina
- 15 grams de sucre
- 125 ml de llet
- 1 ou
- 1 pessic de sal
- 6 grams de llevat Royal
- 1/2 mitja cullerada d'oli d'oliva
Feu servir una paella o bé una planxa per coure els pancakes, i una cullera per abocar la massa. Els pancakes no han de ser massa gruixuts. Quan la massa comenci a fer bombolles per la part de sobre, serà el moment de girar-los, fins que quedin daurats. Aneu-los apilant un sobre l'altre per que conservin l'escalfor i la humitat fins al moment de servir-los. Es recomanable menjar els pancakes just acabats de fer.
Com sempre, no us perdeu fer una una ullada a la llista de participants.