Bunyols de poma

Amb aquesta recepta participo per primera vegada en el repte de Cuina Regional Italiana, en la seva versió dolça, que convoca cada mes, Margot de “El cajón desastre de Maggie”. M'agrada molt la cuina italiana, i amb aquest repte espero conèixer i sobretot practicar noves receptes d'un país que sempre m'ha apassionat per la història de l'Antiga Roma.

Pel que fa a la recepta d'aquest mes, he tingut la sort de que és molt fàcil de preparar, encara que jo l'he modificada al gust de casa, posant molta menys poma, ja que era la primera vegada que els provàvem, i ens han agradat molt. Vaja, per tornar-los a fer, i a més es preparen en un moment.


Aquí teniu, doncs, la meva versió,

Ingredients:
  • 1 poma golden
  • 100 grams de farina
  • 1 ou
  • 2 cullerades de llet (30ml)
  • 2 cullerades de sucre (30ml)
  • 1 cullerada d'anís dolç (15ml)
  • 1 culleradeta de canyella en pols (5ml)
  • 1 culleradeta de llevat en pols (5ml)
  • oli d'oliva
  • sucre
Bateu l'ou amb la llet, el sucre, l'anís i la canyella. Peleu la poma, talleu-la a trossos, i ratlleu-la després. Jo no vaig tallar la poma en trossos, i la ratlladura em va sortir molt llarga, fet que no va ajudar gaire a l´hora de que els bunyols sortissin rodonets. Una vegada ratllada la poma, l´afegiu a l'ou batut. Després aboqueu la farina i el llevat tamisats, i mescleu bé tots els ingredients.

Feu servir una paella fonda per fregir la massa. Cal que hi ha força oli i que estigui calent. Jo he fet servir unes culleres per anar abocant la massa a la paella. Quan els bunyols estan daurats poseu-los sobre paper de cuina perquè s'escorri l'oli i després podeu arrebossar-los amb sucre normal o bé amb sucre llustre.

Moltes gràcies Margot per deixar-nos participar i compartir amb tots aquestes receptes fantàstiques.

No us perdeu fer una ullada a la llista de participants.