Ingredients:
- 180 grams de farina
- 7 grams de llevat Royal
- 4 grams de sal
- 2 ous
- 250 ml de llet semi-desnatada
- 150 grams de pollastre rostit
- 30 grams de pastanaga ratllada
- 30 grams de ceba picada
- 30 grams de mantega fosa
Tamiseu junts la farina, el llevat i la sal. Afegiu els ous batuts i la llet, i barregeu bé. A la recepta original els rovells i les clares s'afegeixin per separat, primer els rovells amb la llet, i al final de tot les clares, a punt de neu. Podeu fer-ho de les dues maneres; en teoria, amb les clares ben batudes aconseguireu un pastís una mica més esponjós. Després afegiu el pollastre rostit, la ceba, la pastanaga i la mantega fosa, i mescleu bé.
Aboqueu la massa en un motlle allargat que haureu engreixat prèviament; us recomano, però, que feu servir paper vegetal per folrar el motlle, així us garantiu que quan desemmotlleu el pastís us surti sencer. Enforneu aproximadament 50 minuts, o bé fins que en punxar-lo amb un escuradents, aquest surti net. Espereu una mica a que es refredi el pastís abans de treure'l del motlle.
Una recepta molt ràpida de fer, i sense cap tipus de complicació.
Si no teniu el pollastre i voleu rostir-lo, necessiteu:
- 1 pit de pollastre de 150 grams aproximadament
- 1 branca de canyella
- ½ got de vi ranci (Si no en teniu podeu fer servir xerès sec)
Com sempre, us recomano que visiteu la llista de participants del repte salat d'aquest mes.
Bon profit!