Per elaborar-lo necessitem els següents ingredients:
- 125g de farina
- 100g de sucre blanc
- 100g de mantega
- 2 ous talla M
- 1½ culleradetes de llevat químic
- 3 pomes golden de Girona
- 100g de melmelada d'albercoc
- 2 cullerades de sucre
- 2 cullerades d'aigua.
Barregem la mantega amb el sucre, fins que quedi una mescla ben homogènia. Hi afegirem els ous, un a un, i batrem fins que quedi una massa esponjosa.
Incorporarem la farina barrejada amb el llevat, en un parell de tongades, mentre batem per que s’incorpori de forma homogènia. Pelem i rallem una de les pomes amb un rallador gruixut i també la incorporem a la massa. Només cal remenar fins que la poma quedi ben repartida.
Greixem amb mantega un motlle rodó d'uns 25cm de diàmetre, hi aboquem la massa i la repartim bé. Pelem les altre dues pomes, les tallem fines i anem cobrint la massa amb els talls.
Enfornem 30 minuts a 180º. Podem comprovar amb un escuradents que la massa sigui cuita punxant-la i comprovant que l'escuradents surti sec.
Mentre el pastís és el forn, podem anar preparant l'almívar. Per fer-ho, posem les dues cullerades de sucre i les dues d'aigua en un caçó i l'escalfem fins que arribi a bullir sense deixar de remenar. Incorporem la melmelada i tornem a dur a l'ebullició, on la mantindrem un minut.
En treure el pastís del forn, hi escampem l'almívar per sobre i el deixem refredar damunt d’una reixeta.