A casa no manquen mai els llegums. I encara que a Jordi li agrada coure'ls a casa, al rebost sempre tenim uns quants pots de cigrons cuits per si de cas. Si us agraden els cigrons al blog trobareu unes quantes receptes tan fà cils de fer com la que us porto avui, uns cigrons amb salsa d'ametlles.
En aquesta recepta, que us aconsello preparar d'un dia per un altre, perquè guanya en sabor, he afegit herbes aromà tiques carminatives, perquè a moltes persones els llegums els provoquen gasos. Normalment en la cocció de llegums s'afegeix el llorer per aquesta raó, però com no tenia a casa, he fet servir fonoll, encara que aporta una mica de gust anisat al plat, que potser no agrada a tothom. Aixà que si voleu anar sobre segur, feu servir llorer, que no aporta cap sabor destacable.
Ingredients per quatre racions:
- 800 grams de cigrons cuits
- 70 grams d'ametlles torrades
- 2 grans d'all
- 1 ceba gran
- 2 tomà quets secs
- 300 grams de tomà quet natural triturat
- 2 culleradetes de melmelada de tomà quet
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
- una fulla de llorer o 1 culleradeta de fonoll
- 300 ml de brou de pollastre
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
- julivert