Cigrons amb salsa d'ametlles

A casa no manquen mai els llegums. I encara que a Jordi li agrada coure'ls a casa, al rebost sempre tenim uns quants pots de cigrons cuits per si de cas. Si us agraden els cigrons al blog trobareu unes quantes receptes tan fàcils de fer com la que us porto avui, uns cigrons amb salsa d'ametlles. 

En aquesta recepta, que us aconsello preparar d'un dia per un altre, perquè guanya en sabor, he afegit herbes aromàtiques carminatives, perquè a moltes persones els llegums els provoquen gasos. Normalment en la cocció de llegums s'afegeix el llorer per aquesta raó, però com no tenia a casa, he fet servir fonoll, encara que aporta una mica de gust anisat al plat, que potser no agrada a tothom. Així que si voleu anar sobre segur, feu servir llorer, que no aporta cap sabor destacable.

Ingredients per quatre racions: 

  • 800 grams de cigrons cuits
  • 70 grams d'ametlles torrades
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets secs
  • 300 grams de tomàquet natural triturat
  • 2 culleradetes de melmelada de tomàquet
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • una fulla de llorer o 1 culleradeta de fonoll
  • 300 ml de brou de pollastre
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • julivert

Aboquem un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i afegim els grans d'all ben picat. Quan comencin a agafar color afegim la ceba tallada ben petita. La cuinem a foc suau fins que comenci a enfosquir-se; aleshores afegim els tomàquets secs, talladets, el tomàquet natural triturat, la melmelada de tomàquet i el pebre vermell dolç. Remenem i coem a foc fluix fins que comenci el tomàquet a tenir una textura semblant a la melmelada. Salpebrem. Aboquem la fulla de llorer o la culleradeta de fonoll, el brou calent i els cigrons cuits. Mesclem els ingredients amb compte i deixem que vagin fent xup-xup uns 15 minuts amb la cassola destapada i a foc suau. Cinc minuts abans d'acabar la cocció afegim les ametlles picades i el julivert.