Ingredients per a 6-8 persones:
- 5 ous
- 125 grams de sucre
- 125 grams de farina blanca
- 1 culleradeta d'impulsor químic
- 150 grams de mantega
- 150 grams de xocolata per fondre
- 200 grams de melmelada d'albercoc,però jo he fet servir la de préssec de Mos de Tros
- 50 grams de sucre llustre
Us transcric els comentaris de la Montserrat Seguí sobre la correcta cocció del bescuit:
"Quan ja és al forn, ha d'anar pujant suaument els 10 primers minuts, aproximadament, i comença aleshores a agafar color, conservant la pujada; després, entre el 20 i els 30 minuts, s'aplana i s'arruga un xic del mig, mentre es va separant dels costats; en aquest punt ja es pot treure del forn i aleshores es deixa caure pla des d'uns 3 o 4 pams d'alçària; aquest cop fa que expulsi l'aire; llavors ja es pot desemmotllar, perquè no baixarà més"
A continuació preparem la cobertura: per una banda fonem la xocolata amb la mantega i 3 o 4 cullerades d'aigua, al bany maria o al microones, fins que aconseguim una crema sense grumolls. Per altra banda, mesclem el rovell d'ou amb el sucre llustre fins que aconseguim una pasta fina; li afegim la crema de xocolata i barregem tots els ingredients fins que ens quedi una crema sense cap grumoll.
Partim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb la melmelada; el banyem amb la crema de xocolata i el guardem al frigorífic fins que la xocolata prengui. El traiem uns minuts abans de servir-lo a taula.