Aquesta combinació d'hortalisses m'ha fet pensar en aquella època en que havia de dinar fora de casa, perquè treballava a Barcelona, quan demanava l'amanida del menú del dia, que era molt habitual que l'acompanyessin amb remolatxa cuita tallada en rodanxes i amb pastanaga ratllada de pot; parlo d'uns vint anys enrere; per sort, ara, per molt senzill que sigui el menú del dia, les amanides porten hortalisses fresques. No se com no vaig acabar avorrint la pastanaga, ni tampoc se com en van quedar ganes de tastar unes remolatxes fresques que un dia en va portar el meu marit a casa. Va pensar que m'agradarien molt barrejades amb pastanaga ratllada i va encertar de ple. Naturalment ni punt de comparació amb la remolatxa cuita!
He pensat que aquesta súper-combinació vitamínica es mereixia absolut protagonisme, i aquí les teniu, ratllades i amanides amb una vinagreta de mostassa a l'antiga i mel. Espero que us animeu a tastar-la!
Ingredients :
- pastanaga
- remolatxa fresca
- oli d'oliva verge extra
- vinagre balsàmic de moscatell de Castell de Gardeny
- mel -jo he fet servir de taronger-
- mostassa a l'antiga
- sal i pebre negre, opcional
Aleshores teniu dues opcions, podeu macerar uns minuts les hortalisses ratllades -per separat- amb aquesta vinagreta o bé directament muntar el plat i posar la vinagreta a banda i que cadascun se l'amaneixi com vulgui. Si elegiu la primera opció, els gustos s'integraran més però les hortalisses deixaran anar líquid, raó per la qual les haureu d'escórrer abans de muntar el plat.
Per muntar el plat feu servir un motlle o anell metàl·lic; poseu primer la remolatxa i premeu-la amb els dits o amb una cullereta, i després la pastanaga i feu el mateix. Desemmotlleu amb compte i serviu d'immediat.