Ingredients ( per uns 15 bunyols):
- 1 carbassó gran
- 1 ceba mitjana
- 1 patata mitjana
- 50 grams de formatge parmesà
- 1 ou
- 50 grams de farina
- oli d'oliva per fregir
- sal
- pebre blanc
- anet
Primer ratlleu el carbassó, la ceba i la patata. Premeu bé els ingredients per que deixin anar l'aigua i poseu-los, amb una mica de sal, dins un colador per que suïn durant una mig hora aproximadament. Passat aquest temps, els torneu a prémer bé abans de barrejar-los amb la resta d'ingredients, dins d'un bol; afegiu l'ou batut, el formatge parmesà, la farina, la sal, el pebre blanc i l'anet i remeneu bé fins fer una pasta.
Us aconsello fer servir una fregidora o una cassola fonda per fregir els bunyols; en una paella us podeu trobar que quedin daurats per fora però que cruegin per dintre, ja que no es fregeixen de manera uniforme perquè no queden totalment coberts per l'oli. També us aconsello fer els bunyols amb les mans; la massa té prou consistència per fer boles amb ella, així els bunyols tindran una forma més bonica. Vigileu que l'oli estigui calent però que no fumegi. Quan els bunyols estiguin dauradets poseu-los dins d'una cistella metàl·lica o un colador per que deixin anar l'oli sobrant, però mai sobre paper absorbent, que el que fa es estovar els fregits.